Skip to main content

Write Local. Play Global (WLPG) je mreža koja povezuje dramske pisce za decu i mlade iz celog sveta, i deo je svetske ASITEŽ zajednice.  WLPG iz godine u godinu organizuje programe čiji je cilj postizanje veće vidljivosti rada dramskih pisaca koji pišu za decu i mlade. Ove godine, u novembru, jedan takav program biće održan u sklopu Svetske konferencije izvođačkih umetnosti za decu i mlade koji organizuje i čiji je domaćin ASITEŽ Srbije. Prosleđujemo mladim dramskim piscima, do 35 godina, poziv mreže WLPG za učešće u programu.

Tema ovogodišnje Svetske konferencije izvođačkih umetnosti za decu i mlade (ASSITEJ Artistic Gathering) u Srbiji je “Prekretnica”. Pozivamo vas da napišete trominutni dramski monolog na temu PREKRETNICE. Ona može biti vrlo široko shvaćena – Da li preživljavate neku ličnu prekretnicu? Da li se vaša zemlja ili region nalaze na prekretnici? Da li se svet nalazi na prekretnici i u kom pravcu biste voleli da ona bude?

Monolozi se pišu na maternjem jeziku. Grupa selektora će odabrati molonoge koje će pisci lično izvoditi u okviru konferencije, takođe na maternjem jeziku. Svi predati monolozi će biti objavljeni online na sajtu WLPG mreže, na vašem maternjem i engleskom jeziku (ukoliko želite). Za pisce odabranih tekstova, ukoliko to žele, nudimo mogućnost online radionice za prevođenje monologa na engleski jezik, koju će voditi predstavnici svetske WLPG mreže, predvođeni jednim od njenih osnivača, Kim Piterom Kovačem.

Ako ste zainteresovani da učestvujete u još jednom zanimljivom SLAM izdanju mreže WLPG molimo da preuzmete i  ispunite formular,  i pošaljete ga na info@assitejsrbija.org.rs.

Preuzmi prijavni FORMULAR

Poziv je otvoren  do 8. oktobra, a rezultati izabranih tekstova biće poznati 15. oktobra.

Čekamo Vas! Želimo da čujemo vaš glas!

Pokrovitelji PREKRETNICE su Ministarstvo kulture Republike Srbije, Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije, Švedski institut kroz program Kreativna partnerstva, Sekretarijat za kulturu grada Beograda, Sekretarijat za kulturu grada Novog Sada, Francuski institut kroz program Teatroskop i drugi. Događaj se održava u okviru projekata “Umetnost slušanja u pozorištu za mladu publiku – BABEL” i “Pozorište i izvođačke umetnosti za mladu publiku: izgradnja kolektivne rezilijentnosti” koje finansira Evropska unija kroz program “Kreativna Evropa”.

Više o mreži Write Local. Play Global možete pročitati na sajtu:

https://www.writelocalplayglobal.org/

You may now browse the website in English, Spanish, French, Chinese, Arabic, or Russian by using the button on the top-right of the page.

Please note that these are AI translations that have not yet been manually checked.

X